Drzno in hitro popoldne

Preživite adrenalina polno popoldne v dobri družbi.

Potek izleta

Izlet boste pričeli v centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi. Najdaljša karting pista v Sloveniji, dolga kar 1005 metrov in široka od 8 do 10 metrov, ki se ponaša tudi z najdaljšim in najhitrejšim ovinkom v Sloveniji, vam bo, v kombinaciji z najnovejšimi kartingi, ponudila nepozabno izkušnjo vratolomne vožnje in hitrosti.

Izlet boste nadaljevali v občini Juršinci, kjer se nahaja muzej izumitelja Janeza Puha. Puh je bil vrhunski izumitelj in inovator koles, motorjev, avtomobilov in letal. Njegovi izumi, verificirani kot patenti, in številne izboljšave na različnih področjih so se ohranile tudi danes. Muzej je razdeljen na dva dela, v prvem delu je etnografski zbirka kjer si lahko ogledate številne etnološke predmete, kot npr. žrmlje, krušno peč, tesarsko skrinjo, bohkov kot in druge. V tem delu se nahaja tudi črna kuhinja, za katero so značilni nizki stropi. Etnološka zbirka predstavlja predmete in življenje iz obdobja obdobje, v katerem je odraščal in se izobraževal Janez Puh. Tudi sama stavba, cimprača, spominja na domačijo, v kateri se je izumitelj rodil. V sredinskem delu je Puhova spominska soba s predstavitvijo njegovega življenja. V prizidku muzejskega dela je Puhova delavnica z zbirko koles in motorjev. Ohranila sta se dva zanimiva eksponata, in sicer Puhovo moško kolo iz časa 1. svetovne vojne in motor Puh 250 Sport Bj iz leta 1929. Na ogled je precej eksponatov starejšega datuma iz Puhove tovarne, prav tako pa si je možno ogledati odličen predstavitveni film v treh jezikih.

Po končanem ogledu muzeja vas čaka degustacija v Herbersteinovi kleti. Začetki izgradnje kleti, ki je deloma ohranjena še danes, segajo v 19. stoletje, v čas ko je bližnji ptujski grad, kupila dinastija Herberstein (Marija Terezija grofica Herberstein). Skozi čas se je klet nekoliko povečala in danes zajema več kot 150m2. V njej hranijo vina aktualnega letnika in bogato zbirko arhivskih vin. V kleti vas bo pričakal gospodar in vas bo pogostil z degustacijo odličnih vin, ki jih premore klet Herberstein. Ob degustaciji vam bodo tudi predstavili bogato zgodovino njihove kleti.

01

Pregled paketa

Trajanje

4—5 ur

Primerno za

Število oseb

Vrsta aktivnosti

, , , ,

V ceno vključeno:​

AMZS Slovenja vas (karting).
Ogled Muzeja Janeza Puha.
Degustacija v Herbersteinovi kleti.
Lokalno vodenje in organizacija.

Doplačila:

pijača ob kosilu in na poti

Cena: od 39 €/osebo

Cena od: 39€ / osebo

View On Map

Enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex commodo consequat duis aute irure dolor.

Popolno doživetje

Kako poteka izlet
z agencijo Sončni Vzhod?

Izberite paket ali nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sestaviti popolno doživetje.

Poiščite aktivnost in oddajte povpraševanje

Izberite paket ali nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sestaviti popolno doživetje.

Uskladili se bomo s ponudniki

Povezali se bomo z našimi ponudniki in dorekli vse podrobnosti, da bo izlet zares po vaši meri.

Spakirate potrebščine in uživate!

Popeljali vas bomo skozi celotno doživetje, korak za korak, strokovno in prijazno.

NAŠI DOGODKI

Pripravljeni na nepozabno izkušnjo?

Izpolnite rezervacijski obrazec in v najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali s potrditvijo ponudbe.