O nas

Naša zgodba

Na vzhodnem delu Slovenije živijo krasni ljudje, ki navdušujejo s svojo neobremenjenostjo in pristno velikodušnostjo. Obiskovalci odhajajo prežeti s pozitivnimi vtisi in navdušujočimi zgodbami manjših in nišnih ponudnikov, ki bi jih agencija Sončni vzhod rada predstavila tudi ostalemu svetu.

V ta namen smo se povezali predstavniki šestih lokalnih akcijskih skupin, ki smo uresničili dolgoletno željo naših ponudnikov in lokalnih skupnosti, da bi strukturirali ponudbo Podravja, dela Pohorja, Ptujskega polja, Prlekije in Slovenskih goric ter jo v obliki turističnih paketov ponudili na trgu.

Skupaj se trudimo, da oblikujemo zanimive turistične produkte in pakete, v katere želimo vključiti čim več turističnih deležnikov iz regije. Na ta način želimo spodbujati naše ponudnike k inovativnosti in kreativnosti, pri čemer se lahko pohvalimo z izjemno raznolikostjo ponudbe.

Kaj in za koga?

Doživetja in naš profil gosta

Ob vseh atraktivnih doživetjih in zanimivostih iz vsega sveta vedno znova zapostavljamo bisere iz lastnih vrst, ki bi ga želeli predstaviti širšemu okolju, a hkrati ohraniti prvinskega in neobremenjenega z masovnim turizmom. Naše vodilo predstavljajo unikatni ponudniki, s katerimi sodelujemo neposredno in s katerimi bo tudi obiskovalec lahko vzpostavil bolj spontan in pristen odnos. Na Sončnem vzhodu tako ponujamo edinstvene in manj znane vsebine, s pomočjo katerih smo definirali profil našega gosta.

Naš gost je radoveden in aktiven raziskovalec narave in kulturne dediščine, pusti se razvajati in išče umirjeno okolje ter pristen stik z danim okoljem. Njegovi najljubši barvi sta zelena in modra, najbolj pa uživa, ko se mu pogled izgubi na prostrani ravnini ali na oddaljenem obzorju gričev. Našemu gostu se kar zasvetijo oči, ko ob domačiji najde urejen vrt ali vinograd, vrhunec doživetja pa mu predstavlja domača jed iz sestavin znanega izvora.

Naš gost bo na sončnem vzhodu Slovenije našel vse, kar si srce želi!

In zakaj ime Sončni vzhod? Nahajamo se na vzhodnem delu Slovenije, kjer lahko na obronkih naših gričev užijemo najlepši zahod. Če pa k temu dodamo še podatek, da spada ta del Štajerske med najbolj osončena območja v Sloveniji, se je ime ponudilo kar samo.