Na vzhodu se zaljubiš v preteklost

Spoznajte čudovite, s soncem obsijane vinograde, stare ljubezenske zgodbe ter okusite dobrote sončnega vzhoda.

Potek izleta

Naše potepanje se prične ob 8. uri, na Ptuju. Dan bomo pričeli z obiskom Kurentove hiše, ki je popolnoma svojevrsten, digitaliziran etnološki muzej. Na sodoben način predstavlja kurenta oziroma koranta, ki je središčni lik ptujskih kurentovanj že vse od leta 1960. Edinstveno obredje z osrednjim likom kurenta je že nekaj let vpisano tudi na reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva pri Unescu. Med drugim si bomo ogledali nekaj minutni 3D-film, ob katerem bomo lahko videli in doživeli, kaj čutijo kurenti, ko si nadenejo kurentovo opravo, spoznali kurentovo opravo v fizični obliki in se spoznali z zgodovino kurenta ter kurentovanja.

Od tu nas bo pot vodila do Jeruzalema, od koder bo viden prečudoviti razgled na vinorodne griče in daljno okolico. Vstopili bomo v cerkvico Matere božje ter pozvonili na zvon želja. Sledi panoramski ogled Ljutomera, ogled mesta in postanek na kasaškem hipodromu. Prijetna vožnja se bo nadaljevala v smeri Veržej – Banovci – Križevci in Sv. Jurij ob Ščavnici, vse do Cerkvenjaka, kjer bomo imeli čas za kosilo. Po dobrem kosilu se prileže tudi kozarec odličnega vina, zato sledi postanek v samostanski kleti Frančiškanskega samostana. Voden ogled kleti, samostana in veličastne baročne cerkvice Sv. Trojice, nas bo popeljal v zgodovino kompleksa ter nam pričaral utrip življenja v kraju in samostanu nekoč. Ogled zaključimo s pokušino protokolarnih vin iz osrčja Slovenskih goric, s tradicionalno ocvirkovo pogačo.

Skozi Lenart in naprej po Pesniški dolini bomo slišali zgodbo Agate, šarlote in Maistrovega stolpa, medtem pa nas bo pot pripeljala v Maribor. V muzeju Stare trte si bomo ogledali 3D animirani film o Mariboru, Lentu in najstarejši trti na svetu ter vinsko klet, kjer je tudi drča, ki je nekoč služila za spuščanje ledu.

Pred nami je le še pot skozi Miklavž in Starše, do Zlatoličja, kjer bomo zaključili z ogledom muzeja starodobnikov (traktorjev in motorjev). Gospodarica Ana nam bo pripravila pokušino različnih olj – sončnično olje z različnimi okusi in bučno olje, ki ga na našem vzhodu ne manjka. Ne bomo zamudili niti njihove posebnosti – bučnega olja s čebulo.

01

Kurentova hiša

02

Jeruzalem in cerkev Matere božje

03

Okusno kosilo pri izbranem lokalnem ponudniku

04

Ogled cerkve sv. Trojice s frančiškanskim samostanom in degustacijo v samostanski kleti

05

Stara trta

06

Ogled muzeja starodobnikov

Pregled paketa

Trajanje

11 ur

Število oseb

Vrsta aktivnosti

, ,

V ceno vključeno:​

Vstopnine in ogledi po programu
Kosilo
Degustacija s prigrizkom
Organizacija in vodenje
DDV

Doplačila:

Pijača ob kosilu

Cena: od 74 €/osebo

Cena od: 74€ / osebo

View On Map

Enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex commodo consequat duis aute irure dolor.

Popolno doživetje

Kako poteka izlet
z agencijo Sončni Vzhod?

Izberite paket ali nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sestaviti popolno doživetje.

Poiščite aktivnost in oddajte povpraševanje

Izberite paket ali nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sestaviti popolno doživetje.

Uskladili se bomo s ponudniki

Povezali se bomo z našimi ponudniki in dorekli vse podrobnosti, da bo izlet zares po vaši meri.

Spakirate potrebščine in uživate!

Popeljali vas bomo skozi celotno doživetje, korak za korak, strokovno in prijazno.

NAŠI DOGODKI

Pripravljeni na nepozabno izkušnjo?

Izpolnite rezervacijski obrazec in v najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali s potrditvijo ponudbe.