Po poteh Agate

Odkrijte tragično ljubezensko zgodbo iz davnih časov med Agato in Friderikom.

Potek izleta

Druženje bomo pričeli z vzponom na Grad Vurberk, ki stoji na strateško pomembnem griču nad reko Dravo. Ogledali si bomo razvaline gradu Vurberk, ki je v svoji zgodovini menjal številne lastnike, iz rodbine Stubenberg pa je izhajala nevesta, ki je bila povšeči grofici Margareti Herberstein iz gradu Hrastovec.

Pot bomo nadaljevali po krajinskem parku Kamenščak-Hrastovec in se ustavili ob gradu Hrastovec. Ogledali si bomo enega največjih ohranjenih gradov ter spoznali dom nesrečnega Friderika. Sledi pešačenje do jezera Komarnik ter do spomenika nesrečne ljubezni Črnega križa pri Hrastovcu. Črni križ je znamenje v Črnem lesu, ki predstavlja simbol nesrečne ljubezni med grofom Friderikom Herbersteinom in njegovo srčno izvoljenko Agato. Legenda pravi, da je tej ljubezni močno nasprotovala grofova mati. Obtožila jo je detomora, sodnik pa je dekle obsodil na smrt. Mladi grof je dal na kraju, kjer so jo usmrtili, postaviti Črni križ.

Z avtobusom se odpeljemo do Lenarta v Slovenskih goricah. Sprehodili se bomo po starem trškem jedru. Največja znamenitost kraja je vsekakor cerkev sv. Lenarta, ki se v pisnih virih prvič omenja leta 1196. To je najlepši primerek pozne gotike na območju Slovenskih goric. Med zanimive stavbe v mestu Lenart sodita tudi trški špital in rotovž. Ustavili se bomo pred hišo, v kateri je domoval pisatelj Ožbalt Ilaunig ter na njegovem grobu.

Po ogledu znamenitosti Lenarta je predviden čas za kosilo pri bližnjem ponudniku lokalne kulinarike. Poskusili bomo lahko tudi znamenito slovenkogoriško gibanico.

Okrepčani in polni elana bomo pot nadaljevali do jezera Radehova. To prekrasno jezero v neposredni bližini Lenarta ima odlične pogoje za rekreacijo in ribolov. Ogledali si bomo podružnično cerkev sv. Marije. Na tem mestu se je konec 16. in v začetku 17. stoletja zbirala verska sekta skakačev. Dan bomo zaključili z ogledom gradiča Štralek, kjer je domovala prelepa Agata Nürnberger s svojim očetom.

Pozno popoldne bomo polni novih in prijetnih doživetij iz prijaznih Slovenskih goric-krenili proti domu.

01

Ogled gradu Vurberk

02

Ogled gradu Hrastovec in pohod do Komarnika ter Črnega križa pri Hrastovcu

03

Ogled Lenarta

04

Ogled podružnične cerkve Sv. Marije v Radehovi

05

Ogled Štraleka

Pregled paketa

Trajanje

8—9 ur

Število oseb

Vrsta aktivnosti

, , ,

V ceno vključeno:​

Vstopnine in ogledi po programu
Kosilo
Lokalno vodenje in organizacija
DDV

Doplačila:

Pijača

Cena: od 30 €/osebo

Cena od: 30€ / osebo

View On Map

Enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex commodo consequat duis aute irure dolor.

Popolno doživetje

Kako poteka izlet
z agencijo Sončni Vzhod?

Izberite paket ali nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sestaviti popolno doživetje.

Poiščite aktivnost in oddajte povpraševanje

Izberite paket ali nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sestaviti popolno doživetje.

Uskladili se bomo s ponudniki

Povezali se bomo z našimi ponudniki in dorekli vse podrobnosti, da bo izlet zares po vaši meri.

Spakirate potrebščine in uživate!

Popeljali vas bomo skozi celotno doživetje, korak za korak, strokovno in prijazno.

NAŠI DOGODKI

Pripravljeni na nepozabno izkušnjo?

Izpolnite rezervacijski obrazec in v najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali s potrditvijo ponudbe.