Prlekija – zmenek s tradicijo

Preživite čudovit dan, prežet s tradicijo, v Prlekiji

Potek izleta

Zbrali se bomo ob 9. uri, na avtobusni postaji v Ljutomeru. Z vožnjo bomo nadaljevali do nekaj metrov oddaljenega LONČARSTVA ŽUMAN, kjer lončarske izdelke na povsem tradicionalen način izdelujejo že skoraj 150 let. So eni redkih, ki se preživljajo s tovrstno obrtjo. Mojster nam bo v svoji delavnici, kjer vas prevzame poseben čar in vonj po glini, predstavil tradicijo obrti. Tukaj si bomo ogledali še manjši muzej iz njihove lončarske dediščine in si v trgovini po želji kupili izdelke za gospodinjstvo ali morebiti le kakšen spominek.

Iz prleške metropole bomo pot nadaljevali v vas Pristavo, na ogled VINOGRADNIŠKEGA IN KMEČKEGA MUZEJA, v katerem se nahaja obsežna zbirka izdelkov, strojev in etnoloških predmetov naših prednikov. Tukaj se bomo po pijači dobrodošlice – Zoltanove krvi in animacijski pripovedi o zgodovinskih pohodih Krucev, sprehodili po nekdanjih gospodarskih poslopjih in po bližnjem travniku, kjer bomo v pristnem okolju vdihnili čas preteklosti ter se sprostili ob veselem nastopu tamburaša. In veste kaj, tudi sami se boste lahko preizkusili na inštrumentih iz starih časov. Za spomin bomo dobili razglednico in se polni navdušenja odpravili na kosilo na turistično kmetijo. Prleška gostoljubnost se začuti takoj ob vstopu v prijetno okolje, kjer prevladuje tradicija pridelovanja belega vina. Po ogledu stare kleti in ob degustaciji vin, se bomo okrepčali s pravimi prleškimi dobrotami.

Z lepimi občutki se bomo odpeljali še do vasice Mota, kjer bomo peš (cca 200 metrov) nadaljevali do Tinekovega broda, kjer je trenutno še edini delujoči brod na reki Muri, s katerim se lahko ob vsakem letnem času peljete na drugo stran Mure.

Brodar vas bo med vožnjo preko Mure seznanil z zgodovino brodarstva nasploh. Ko bomo prispeli na drugo stran, vas bo čakala dobrodošlica v obliki “brodarskega okrepčila”. Za pravo doživetje dneva, pa boste za posladek poskusili specialiteto domače kulinarike – »Pajani Krüh« (na »živem« ognju popečen domač kruh, namazan z zaseko in česnom,), katerega si boste, ob spremljavi harmonike, po navodilih domačina pripravili in spekli kar sami. Sledi ponovna vožnja z brodom in slovo od Prlekije. Potepanje bomo zaključili v Ljutomeru.

01

Ogled lončarske delavnice

02

Sprehod po Ljutomeru in ogled vinogradniškega in kmečkega muzeja

03

Kosilo z degustacijo vina

04

Vožnja s Tinekovim brodom in brodarsko okrepčilo

Pregled paketa

Trajanje

8 ur

Število oseb

Vrsta aktivnosti

, ,

V ceno vključeno:​

Vstopnine in ogledi po programu
Kosilo z degustacijo
Vožnja s Tinekovim brodom in brodarsko okrepčilo

Doplačila:

Pijača ob poti

Cena: od 60 €/osebo

Cena od: 60€ / osebo

View On Map

Enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex commodo consequat duis aute irure dolor.

Popolno doživetje

Kako poteka izlet
z agencijo Sončni Vzhod?

Izberite paket ali nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sestaviti popolno doživetje.

Poiščite aktivnost in oddajte povpraševanje

Izberite paket ali nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sestaviti popolno doživetje.

Uskladili se bomo s ponudniki

Povezali se bomo z našimi ponudniki in dorekli vse podrobnosti, da bo izlet zares po vaši meri.

Spakirate potrebščine in uživate!

Popeljali vas bomo skozi celotno doživetje, korak za korak, strokovno in prijazno.

NAŠI DOGODKI

Pripravljeni na nepozabno izkušnjo?

Izpolnite rezervacijski obrazec in v najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali s potrditvijo ponudbe.