S čebelo Špelo po Mariboru in okolici

Spoznajte Maribor skozi oči čebele Špele.

Potek izleta

Ob 08.30 uri bomo pričeli našo čebeljo pot po mariborskih mestnih ulicah na Glavnem trgu, kjer se je vedno dogajalo »ta pomembno« v mestu. Izkušen čebelar nas bo spremljal na teraso, s pogledom na reko Dravo, Pohorje in sinagogo. Predstavil nam bo posebnosti urbanega čebelarjenja in nam na primeru vrtička na terasi pokazal, kako pridne so »mariborske« čebelice. Naslednji postanek je namenjen očetu moderne apiterapije – zdravniku, dr. Filipu Terču, po rodu Čehu, ki je svoja leta bivanja v Mariboru posvetil čebeljemu strupu in zdravljenju z njim. Občutek čebeljega leta nad strehami starega Maribora bomo doživeli na razgledni točki, ki se nahaja na zvoniku stolnice, na višini 50 metrov. Sprehodili se bomo do nekdaj zelo obiskane prodajalne, kjer nas bo omamil sladek vonj medu in medenih izdelkov.

Zgodbo urbanega čebelarjenja bomo zaključili z ogledom predstave prvega paragledališča v Sloveniji, pod naslovom Vznemirljivo življenje čebel. Predstava traja 45 minut in je primerna za otroke in odrasle. V njej se na pester in zanimiv način naučimo ter hkrati obnovimo znanje o življenju čebel.

Dan se bo prevesil v popoldan, zato se bomo odpravili na kosilo.
Nasledni postanek bo na Posestvu Sončni raj. Bogdan z ekipo nam bo predstavil posestvo, medovite rastline, vrt z zelenjavo, zelišča, sadno drevje in nam dovolil pokukati v učni čebelnjak, kjer bomo skupaj preverili, če so hišne čebele kaj pridne. Posladkali se bomo z medom z različnimi zelišči.

Preden se bo čebela Špela od nas poslovila, bomo obiskali še čebelarstvo Cesar. Tu nam bo čebelar Marko pokazal vrt, poln medovitih rastlin, skozi katerega teče potok in nam povedal zgodbo o posebnem starem čebelnjaku ter nam ponudil medico in edinstveno, večkrat nagrajeno, penečo medico s kostanjevim medom.

Čebelja pot po Mariboru je dokaz več, da naše pridne čebele nikoli ne počivajo in jih najdemo tam, kjer so doma dobri ljudje. A ni tako, čebela Špela?

01

Sprehod po Mariboru z obiskom stolpa stolnice in razgleda na Maribor

02

Obisk Posestva Sončni raj

03

Obisk čebelarstva

Pregled paketa

Trajanje

10 ur

Število oseb

Vrsta aktivnosti

, , , ,

V ceno vključeno:​

Vstopnine in ogledi po programu
Kosilo
Organizacije in vodenje
DDV

Doplačila:

Pijača ob poti

Cena: od 81 €/osebo

Cena od: 81€ / osebo

View On Map

Enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex commodo consequat duis aute irure dolor.

Popolno doživetje

Kako poteka izlet
z agencijo Sončni Vzhod?

Izberite paket ali nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sestaviti popolno doživetje.

Poiščite aktivnost in oddajte povpraševanje

Izberite paket ali nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sestaviti popolno doživetje.

Uskladili se bomo s ponudniki

Povezali se bomo z našimi ponudniki in dorekli vse podrobnosti, da bo izlet zares po vaši meri.

Spakirate potrebščine in uživate!

Popeljali vas bomo skozi celotno doživetje, korak za korak, strokovno in prijazno.

NAŠI DOGODKI

Pripravljeni na nepozabno izkušnjo?

Izpolnite rezervacijski obrazec in v najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali s potrditvijo ponudbe.