Spoznajmo čase naših dedkov in babic

Doživite Slovenske gorice skozi življenje naših prednikov.

Potek izleta

Podali se bomo proti Vitomarcih, kjer imajo do življenja v preteklosti prav poseben odnos. Skozi čas se bomo namreč vrnili k pouku v starih časih, ko je klečanje na koruzi pomenilo tisto pravo vzgojno kazen. Poleg tega, da se bomo marsikaj naučili, se bomo tudi veliko nasmejali – če nam bo učitelj to dovolil. Od tam se bomo odpravili na obnovljeno Hrgovo domačijo, ki predstavlja edinstveni primer 'cimprane' gradnje v regiji. Kuhinja s krušno pečjo je služila za druženje in obedovanje, spoznali pa boste tudi različne pripomočke, ki so v današnjih časih že zgodovinski eksponati. Če bo kdo res utrujen, si lahko malo oddahne tudi na seniku sosednjega skednja, ki ga oddajajo kot nastanitev na podeželju. Za bolj pristno izkušnjo bomo poskusili tudi nekaj pogač in dobrot domačih kmečkih žena.

V sosednjem Cerkvenjaku si bomo ogledali etnografsko zbirko Cerkvenjaka, ki predstavlja zbirko vseh mogočih orodij in pripomočkov iz celotne regije Slovenskih goric. Sestavljajo jo tematske kolekcije z eksponati, kjer boste lahko naprezali možgane, za kaj so bili pravzaprav namenjeni. Na ogled je tudi visoko kolo (velociped), ki ga je lastnik zbirke izdelal sam, z veseljem pa vam bo ob čaju iz domačih zelišč pokazal tudi svojo zbirko mineralov.

Če nam bo vreme dopuščalo, se bomo peš odpravili na ogled trškega jedra Cerkvenjaka, vse do gasilskega doma, ki velja za največjega v Slovenskih goricah, zgrajen udarniško.
Za kosilo se bomo ustavili pri enemu izmed številnih ponudnikov domače kulinarike, ki zraven obsežnih obrokov slovijo tudi po doma pridelani hrani. Kosilo bomo zaključili s kulinarično posebnostjo Slovenskih goric, z gibanco.

Pot nas bo naprej vodila na Sv. Ano, kjer si bomo ogledali Ekološko kmetijo Pri Fridi. Gospodar Franc nam bo predstavil 'tabrh' in pozabljeno poljščino lan, izdelujejo pa tudi številne izdelke iz volne. Lahko boste poprijeli za kolovrat ali se poskusili v polstenju volne.

Za konec vas bomo peljali še v urejeno klet vinogradništva Polič, kjer boste lahko občudovali velik 'prešpan' (obtežilni blok za stare stiskalnice), klet pa je posebna tudi zato, ker se nahaja točno pod osrednjim križiščem trškega jedra. Popotovanje pa bomo sklenili z degustacijo njihovih vrhunskih vin.

01

Doživetje pouka v starih časih

02

Ogled stare domačije s pokušino pogač

03

Ogled etnografske zbirke

04

Ogled trškega jedra

05

Kosilo na izbrani lokaciji

06

Ogled ekološke kmetije

07

Predstavitev vinske kleti in degustacija vina (3 vzorci)

Pregled paketa

Trajanje

9—10 ur

Število oseb

Vrsta aktivnosti

, , , ,

V ceno vključeno:​

Vstopnine in ogledi po programu
Kosilo
Degustacija 3 vzorcev vina
Lokalno vodenje in organizacija
DDV

Doplačila:

Pijača

Cena: od 30 €/osebo

Cena od: 65€ / osebo

View On Map

Enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex commodo consequat duis aute irure dolor.

Popolno doživetje

Kako poteka izlet
z agencijo Sončni Vzhod?

Izberite paket ali nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sestaviti popolno doživetje.

Poiščite aktivnost in oddajte povpraševanje

Izberite paket ali nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sestaviti popolno doživetje.

Uskladili se bomo s ponudniki

Povezali se bomo z našimi ponudniki in dorekli vse podrobnosti, da bo izlet zares po vaši meri.

Spakirate potrebščine in uživate!

Popeljali vas bomo skozi celotno doživetje, korak za korak, strokovno in prijazno.

NAŠI DOGODKI

Pripravljeni na nepozabno izkušnjo?

Izpolnite rezervacijski obrazec in v najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali s potrditvijo ponudbe.