Srce Slovenskih goric

Spoznajte zgodbe in legende iz osrčja Slovenskih goric.

Potek izleta

Srečanje z vodnikom ob 8. uri in ogled Lenarta, urbanega središča Slovenskih goric. Sprehodili se bomo čez tržnico do cerkve in Centra Slovenskih goric ter uživali v lokalnih zgodbah in pripovedkah, kjer je najbolj znana tista o Frideriku in Agati.

Nato se bomo podali proti bližnjemu vrhu Zavrhu. Na Zavrhu si bomo najprej ogledali obnovljeno Štupičevo vilo, z vodenim ogledom razstave Maister po Maistru, v kateri bomo spoznali življenje in delovanja Rudolfa Maistra, njegovih sodobnikov in podpornikov ter prikaz širših družbeno-političnih razmer v 19. in začetku 20. stoletja. Po ogledu se lahko pogumni povzpnejo na Završki stolp in uživajo v čudovitem razgledu na Slovenske gorice, ostali pa si bodo lahko privoščili kavo v gostilnici Maistrova klet.

Eden najbolje ohranjenih gradov na Slovenskem je grad Hrastovec, ki sicer ni odprt za javnost, vendar si ga boste ob spremstvu vodnika lahko ogledali. Impozantna zgradba z idiličnim vrtom, poročno kapelo in viteško dvorano je prava paša za oči. V njem še vedno deluje socialno varstveni zavod z osebami, ki imajo težave z duševnim razvojem, zato bomo pazljivi pri komunikaciji, saj jih ima veliko možnost prostega gibanja.

Slovenske gorice so znane po dobrih kulinaričnih specialitetah, zato se bomo za kosilo (juha, glavna jed, sladica) ustavili na izbranem kmečkem turizmu, kjer nam bodo postregli domače dobrote.
Širše območje osrednjih Slovenskih goric je prežeto z mofetami (izviri mineralne vode), naš cilj pa bo pobliže spoznali Heleno, Pavlo in Ano, tri izvire v Benediktu, kjer lahko poskusimo slatino iz globin zemlje. Najgloblje sega vrtina Ana, zato ima posebno kemijsko sestavo, ki je blagodejna za zdravje. Benedikt je ena redkih občin v regiji, ki premore dve cerkvi, mi pa bomo obiskali cerkev Sv. Trije kralji, ki že več kot 500 let stoji na bližnji vzpetini. Največja dragocenost v cerkvi so oltarji, predvsem oltar Kristusovega rojstva s podobo prizora jaslic. Cerkev je tudi priljubljena razgledna točka in romarsko središče ob praznikih.

Dan bomo zaključili pri izbranem vinarju, kjer si bomo malce popravili okus po neprečiščeni mineralni vodi. Čaka nas pokušina različnih sort vrhunskih vin in predstavitev ponudnika ter vinogradništva v Slovenskih goricah. Tu je domovina rizlingov, v zadnjih desetletjih pa se je nabor belih in rdečih sort trte močno razširil.

Odhod proti domu v zgodnjih večernih urah.

01

Sprehod po trškem jedru Lenarta s spoznavanjem legend

02

Rudolf Maister – srečanje z življenjem in delom legendarnega rojaka

03

Ogled gradu Hrastovec

04

Kosilo pri lokalnem ponudniku

05

Obisk slatinskih vrelcev in pokušina naravne mineralne vode ter ogled cerkve sv. Treh Kraljev v Benediktu.

06

Degustacija vina

Pregled paketa

Trajanje

9—10 ur

Število oseb

Vrsta aktivnosti

, ,

V ceno vključeno:​

Vstopnine in ogledi po programu
Kosilo
Degustacija vina
Lokalno vodenje in organizacija
DDV

Doplačila:

Pijača

Cena: od 38 €/osebo

Cena od: 38€ / osebo

View On Map

Enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex commodo consequat duis aute irure dolor.

Popolno doživetje

Kako poteka izlet
z agencijo Sončni Vzhod?

Izberite paket ali nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sestaviti popolno doživetje.

Poiščite aktivnost in oddajte povpraševanje

Izberite paket ali nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sestaviti popolno doživetje.

Uskladili se bomo s ponudniki

Povezali se bomo z našimi ponudniki in dorekli vse podrobnosti, da bo izlet zares po vaši meri.

Spakirate potrebščine in uživate!

Popeljali vas bomo skozi celotno doživetje, korak za korak, strokovno in prijazno.

NAŠI DOGODKI

Pripravljeni na nepozabno izkušnjo?

Izpolnite rezervacijski obrazec in v najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali s potrditvijo ponudbe.