Vrnitev v preteklost

Želite spoznati življenje nekoč? Pridružite se nam na nepozabni dogodivščini in izkusite, kako je potekalo življenje v preteklosti.

Potek izleta

Srečanje z vodnikom na dogovorjenem mestu ob 8. uri. Najprej se bomo udeležili interaktivnega prikaza Pobeg v šolo skozi čas ter spoznali šolanje pred približno 100 leti. Ker verjetno že dolgo niste klečali na koruzi, bo izkušnja zelo zabavna. Od tam se bomo peš odpravili proti Hrgovi domačiji, ki je primer značilne cimpranega gradnje z lesenim kladnim ostenjem, ki ga ščitijo ilovnati ometi, prebeljeni z apnom. Poleg 150 let stare domačije se nahaja skedenj s kuhinjo, na katerem nudijo nočitve z izkušnjo spanja na seniku.
Med sadovnjaki in vinogradi se bomo popeljali proti Cerkvenjaku, najvišjemu trškemu jedru v okolici. Ustavili se bomo pred največjim gasilskim domom v Slovenskih goricah, se skozi zgodbe in interaktivni ogled popeljali skozi razvoj in zgodovino kraja ter se prijetno razgibani ustavili v Muzejski zbirki Cerkvenjak.

Gospod Rajh ima v svoji vili obsežno etnografsko zbirko, kjer lahko poleg orodja in orožja iz lokalnih logov občudujemo tudi prednike sodobnih strojev in velociped. V kletnih prostorih je na voljo tudi krasna zbirka mineralov in čajnica, kjer se bomo okrepčali.

Slovenske gorice so znane po dobrih kulinaričnih specialitetah, zato se bomo za kosilo (juha, glavna jed, sladica) ustavili na izbranem kmečkem turizmu ali restavraciji, kjer nam bodo postregli domače dobrote.

Izlet bomo nadaljevali proti Sv. Trojici v Slovenskih goricah, kjer sledi ogled posestva Libona Olge in Liama Šebineka. Ogledali si bomo ekološko pridelavo industrijske konoplje, ki jo predelujejo v izdelke funkcionalne prehrane in prehranskih dodatkov. Zagotovo so kompetenten sogovornik za vsa vaša vprašanja na področju pridelave konoplje, poleg prigrizka in konopljinega soka pa vas bo gotovo navdušilo tudi konopljino pivo.

Ogled Sv. Trojice zagotovo ne sme miniti brez ogleda znamenite baročne cerkve s tremi zvoniki iz 17. stoletja, ki kraljuje nad istoimenskim jezerom. Ogled bomo nadaljevali v največji samostanski kleti v Slovenskih goricah, ki je prizorišče različnih razstav in dogodkov. Tu si bomo privoščili domačo ocvirkovko, v prijetnem ambientu pa bomo poskusili tudi tri vzorce vrhunskih vin.

Odhod proti domu v zgodnjih večernih urah.

01

Praktičen prikaz pouka nekoč

02

Spoznavanje značilne lokalne stavbarske dediščine

03

Ogled lokalne etnografske zbirke in sprehod po trškem jedru Cerkvenjaka

04

Kosilo pri lokalnem ponudniku

05

Ogled posestva Libona

06

Sprehod po trškem jedru, ogled baročne cerkve in samostanske kleti z degustacijo

Pregled paketa

Trajanje

9—10 ur

Primerno za

Število oseb

Vrsta aktivnosti

, , ,

V ceno vključeno:​

Vstopnine in ogledi po programu
Kosilo
Degustacija vina
Lokalno vodenje in organizacija
DDV

Doplačila:

Pijača

Cena: od 48 €/osebo

Cena od: 48€ / osebo

View On Map

Enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex commodo consequat duis aute irure dolor.

Popolno doživetje

Kako poteka izlet
z agencijo Sončni Vzhod?

Izberite paket ali nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sestaviti popolno doživetje.

Poiščite aktivnost in oddajte povpraševanje

Izberite paket ali nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sestaviti popolno doživetje.

Uskladili se bomo s ponudniki

Povezali se bomo z našimi ponudniki in dorekli vse podrobnosti, da bo izlet zares po vaši meri.

Spakirate potrebščine in uživate!

Popeljali vas bomo skozi celotno doživetje, korak za korak, strokovno in prijazno.

NAŠI DOGODKI

Pripravljeni na nepozabno izkušnjo?

Izpolnite rezervacijski obrazec in v najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali s potrditvijo ponudbe.