Opis
Zagotovo ste že slišali za kulinarično kraljico Slovenskih goric, slovenskogoriško gibanco. Včasih so jo na kmetijah pripravljali kot posladek ob večjih praznovanjih in dogodkih, danes pa predstavlja posebno kulinarično doživetje – tako po okusu in sestavi kot tudi po načinu priprave.
Naučili se boste uporabljati pravo domačo krušno peč ter vse o osnovnih sestavinah te kulinarične posebnosti. Priprava testa ni zahteven postopek, vendar se boste ob tem zagotovo zelo zabavali. Dobili boste občutek, kako vleči testo čez nadevano površino in kateri dodatki se po tradicionalnem receptu uporabljajo za dobro teksturo in odličen okus. Ko je krušna peč dovolj pripravljena, bo najbolj pogumen član ekipe pripravljeno gibanco dal v peč in pazil, da se pravilno zapeče. Gibanca je pripravljena razmeroma hitro, zato bo za pripravo pokušine vmes ravno dovolj časa.
Odlična priložnost za vse, ki bi želeli združiti tradicijo in gastronomijo ter se hkrati vrniti svoje otroštvo.
- Do 6 oseb
- Priprava 1 gibance
- Trajanje doživetja: 5 ur
Za termin se dogovorite na: 041 729 322 (Viktor) ali info@domacija-kapl.si
Naslov za doživetje: Dražen Vrh-del 56, Sv. Ana v Slovenskih goricah